Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Η Ξανθιώτες γιούχαραν τον Ξυνίδη

«Θερμό επεισόδιο» με "αγανακτισμένους" είχε το απόγευμα της  Δευτέρας ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, κατά την είσοδό του στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 40 άτομα, είχαν μαζευτεί από νωρίς έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης, περίπου 30 ατόμων. Φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του μνημονίου καθώς και εναντίον του Αν. Υπουργού
Ο Αν. Υπουργός αποδοκιμάστηκε, από του συγκεντρωμένους κατά την είσοδό του στην εκδήλωση του ΣΕΒΕ όπου ήταν ομιλητής, υπό την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα επέλεξε να περάσει μπροστά από τους «Αγανακτισμένους» παρότι του είχε προταθεί να εισέλθει από την πίσω πόρτα. Επιπλέον, κατά την άφιξή του, κινήθηκε μέσα από τον κύριο όγκο και όχι από την δίοδο που είχαν προετοιμάσει οι αστυνομικοί.
Κατά την άφιξή του, προέβησαν σε αποδοκιμασίες χωρίς περαιτέρω ενέργειες ή βιαιοπραγίες και απωθήθηκαν ελαφρά από τις αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν τις 10 και ενώ είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο Σ. Ξυνίδης, αποχώρησε και πάλι από την κύρια είσοδο του ΕΒΕ, δεχόμενος αντίστοιχη λεκτική επίθεση από τους συγκεντρωμένους, ενώ υπήρξαν ρίψεις αντικειμένων, κυρίως ενός μπουκαλιού με νερό, προς το μέρος του.
 Ο σκληρός πυρήνας των  «αγανακτισμένων» αποτελείτο κυρίως από μέλη οργανώσεων της Κομοτηνής που συμμετέχουν στην κίνηση των «αγανακτισμένων», μερικά μέλη από την αντίστοιχη κίνηση της Ξάνθης, φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων από την Ξάνθη, καθώς επίσης και εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ.Ο Σ. Ξυνίδης εισερχόμενος στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επιχείρησε να ρίξει του τόνους.

ΞΑΝΘΗ PRESS

Συνέχεια »