Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Έλεγχος ζωής με μια κάρτα

Στις 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα

Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τις τράπεζες και τις εταιρείες από τις οποίες θα μπορέσουν να τις προμηθευτούν οι πολίτες.

Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Υπογραμμίζεται ότι η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

Ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση SMS.

Σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται ακόμη 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους:


 1. Εθνική
 2. Eurobank
 3. Alpha
 4. Πειραιώς
 5. Αγροτική
 6. TBANK
 7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
 8. Γενική
 9. Marfin
 10. Attica Bank
 11. Emporiki
 12. Millenium
 13. Τράπεζα Κύπρου
 14. Proton
 15. Probank
 16. FBB
 17. Ελληνική
 18. Πανελλήνια
 19. Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα
 20. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας
 21. Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου
 22. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
 23. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
 24. Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου
 25. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
 26. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών
 27. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
 28. Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε\
 29. Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ
ΤΟ ΒΗΜΑ

  Συνέχεια »