Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Σε 10 χρόνια ίσως πάρουμε ανάσα

Την εκτίμηση ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o Β.Σόιμπλε εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Παράλληλα, απαντώντας σε επικρίσεις από το εσωτερικό της χώρας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τα πακέτα βοήθειας.

«Η απραξία περιέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, φέροντας ως παράδειγμα την κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%, δηλαδή κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρατήρησε ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα «κούρεμα» 21% και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

ΤΑ ΝΕΑ

Συνέχεια »