Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Το χτύπημα στην Κύπρο ήταν οικονομικό

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου προειδοποιώντας μάλιστα για άλλες κινήσεις, εξαιτίας της ασθενούς δημοσιονομικής της θέσης, της έκθεσης των τραπεζών της χώρας στην Ελλάδα και του ευάλωτου πολιτικού κλίματος.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Baa1 από το Α2, ενώ δήλωσε πως το outlook τώρα είναι αρνητικό. Όπως αναφέρει, η Moody’s ανησυχεί για τη δημοσιονομική θέση της Κύπρου, η οποία έχει ενταθεί από την έκρηξη της 11ης Ιουλίου που κατέστρεψε το εργοστάσιο ενέργειας στο Βασιλικό.

«Το ατύχημα έχει επιδράσει κατά πολύ αρνητικά τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση της χώρας», τονίζει ο οίκος. Ακόμη, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη του 2011 στο 0% και στο 1% το 2012, ενώ αναφέρει ότι ασθενέστερη οικονομική δραστηριότητα σημαίνει και μείωση των κυβερνητικών εσόδων για την ίδια περίοδο.

ΤΑ ΝΕΑ 

Συνέχεια »