Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Και άτομα της ΝΔ πουλάνε πατρίδα

Η πρώτη - και προς το παρόν η μοναδική - υπερκομματική επιτροπή, με ιδιαίτερα σημαντικό αντικείμενο είναι γεγονός. Πρόκειται για το περίφημο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα αναλάβει να υλοποιήσει πρόγραμμα μαμούθ ύψους 50 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Πρόεδρος του Ταμείου - αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα - θα είναι ο έγκριτος νομικός και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουκιάδης, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι το έως χτες στέλεχος της Eurobank, Κώστας Μητρόπουλος
Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοινώθηκε ήδη το όνομα του οικονομολόγου Αντώνη Βαρθολομαίου, πρώην προέδρου της ΕΥΔΑΠ και μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας που θα συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ταμείου. Σύντομα αναμένεται και η πρόταση από πλευράς του ΛΑΟΣ.
Οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις που θα επιχειρήσει να φέρει σε πέρας το Ταμείο, στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθούν στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου, θα πρέπει να φέρουν στους αμέσως επόμενους δυο μήνες (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου), έσοδα 1,7 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, τα πρώτα ευρώ που θα μπουν στο Ταμείο θα είναι τα 392 εκατ. που προέρχονται από την πώληση του 10% των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο στον ΟΤΕ.
Οι αμέσως επόμενες ιδιωτικοποιήσεις είναι η παράταση της σύμβασης εκμετάλλευσης του αεροδρομίου των Σπάτων, η παράταση της σύμβασης του ΟΠΑΠ και η υπογραφή σύμβασης για νέα παίγνια από τον οργανισμό, καθώς και η ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων.
Η δεύτερη παρτίδα ιδιωτικοποιήσεων που θα αρχίσει μέσα στον Σεπτέμβριο προβλέπει την πώληση τουλάχιστον του 40% των μετοχών της ΕΥΑΘ και του 23,3% του ΟΛΘ.
Μετά θα ακολουθήσουν οι δύσκολες αποκρατικοποιήσεις μεταξύ των οποίων είναι οι πωλήσεις πακέτου μετοχών των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και μεγάλων ακινήτων της ΚΕΔ.
Γιάννης Κουκιάδης
Μετά το Ασφαλιστικό νέα «επικίνδυνη» αποστολή
Στέλεχος ιδεολογικά πολύ κοντά στον συνάδελφό του καθηγητή και υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο είναι ο έγκριτος νομικός με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο Γιάννης Κουκιάδης (φωτογραφία), ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Ο κ. Κουκιάδης, που γεννήθηκε το 1940 στο Τρίκερι του Βόλου αλλά διέπρεψε στη συμπρωτεύουσα από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει πλούσια πολιτική και επιστημονική παρουσία. Διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Γρίβα και στην κυβέρνηση Ζολώτα, ενώ ήταν επικεφαλής επιτροπής για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις η οποία παρουσίασε το πόρισμά της τον Απρίλιο του 2008.
Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουκιάδης είναι εξέχουσα φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης και οι παρεμβάσεις του στον δημόσιο βίο είναι πυκνές και σημαντικές.
Ως πρόεδρος της «Επιτροπής Κουκιάδη» για το Ασφαλιστικό, συγκρούστηκε με την τότε υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά και την κυβέρνηση της Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στέλνω γράμματα στην κυβέρνηση και αυτή δεν απαντά», θεωρώντας ότι η τότε κυβέρνηση έχει κάνει «μισά βήματα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση».
Κώστας Μητρόπουλος
Με σημαντικό ρόλο σε πολλές ιδιωτικοποιήσεις
Ο 55χρονος Κώστας Μητρόπουλος (φωτογραφία), στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρείας της Eurobank, είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα μανατζάρει σε καθημερινή βάση το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, συμμετείχε στην ομάδα που στη δεκαετία του 1980 επί πρωθυπουργίας Θάτσερ προώθησε την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ηλεκτρισμού της Μεγάλης Βρετανίας και αργότερα έπαιξε σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών της Γεωργίας.
Εξάλλου η εταιρεία Κάντορ την οποία ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι και το 2008, πήρε μέρος μέσω των θυγατρικών της εταιρειών σε ουκ ολίγα μικρότερα πρότζεκτ ιδιωτικοποιήσεων.
Οι πρώτες σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν έδειχναν ότι θα τον απορροφούσαν στη συνέχεια οι αγορές των συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι επόμενες όμως τον προετοίμασαν για την ενασχόλησή του με τις αγορές: ΜΒΑ από το Imperial College και PhD από το London Business School. Ειδικεύεται στη στρατηγική, οργάνωση και διαχείριση οικονομικών. Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς πελάτες στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αφρική και τα Βαλκάνια.
Αντώνης Βαρθολομαίος
Διετέλεσε και πρόεδρος ΔΕΚΟ επί ΠΑΣΟΚ!
Το πιο... αντισυμβατικό στοιχείο ίσως στην προσωπική επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι ότι διετέλεσε πρόεδρος ΔΕΚΟ (και συγκεκριμένα της ΕΥΔΑΠ) επί ΠΑΣΟΚ!
Ο Αντώνης Βαρθολομαίος (φωτογραφία) - που όπως εξηγούν από τη Ν.Δ. είναι απλή συνωνυμία με τον εκλιπόντα γενικό διευθυντή του κόμματος Γ. Βαρθολομαίο - είναι οικονομολόγος.
Σπούδασε στις ΗΠΑ και είχε σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα πριν εμφανιστεί στην ΕΥΔΑΠ μετά τη νίκη της Ν.Δ. τον Μάρτη του 2004 ως σύμβουλος του τότε προέδρου της Σήφη Γλυνιαδάκη. Με την πρόωρη αποχώρηση του κ. Γλυνιαδάκη ανέλαβε χρέη διευθύνοντος συμβούλου υπό τον Ι. Κωστούλα, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.
Οταν ο κ. Κωστούλας παραιτήθηκε μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, ο κ. Βαρθολομαίος έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ, θέση την οποία διατήρησε ώς τον Μάιο του 2010. Τότε μπήκε στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

ΤΑ ΝΕΑ

Συνέχεια »