Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Μηνύσεις δημοσιογράφων εναντίον ΜΑΤ και Παπουτσή

Μήνυση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αστυνομικών θα καταθέσει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών για τα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων στα γεγονότα της 28ης και 29ης Ιουνίου, στο Σύνταγμα.
«Είμαστε και εμείς μέρος των "παράπλευρων απωλειών" της ανεξέλεγκτης βίας των ΜΑΤ, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τις τελευταίες δύο δεκαετίες», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος έχασε την ακοή του, ύστερα από έκρηξη βομβίδας κρότου λάμψης δίπλα του.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, υποστήριξε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος στην Ελλάδα τελεί υπό διωγμό και τόνισε ότι η ΠΟΕΣΥ θα εναντιωθεί σε κάθε μορφή βίας.
«Η Αθήνα είναι πιο επικίνδυνη από εμπόλεμες ζώνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος. Κατήγγειλε την αστυνομία ότι εσκεμμένα ξυλοκοπεί φωτορεπόρτερ επειδή οι αστυνομικοί θεωρούν τη φωτογραφική μηχανή όπλο. "Τρώμε ξύλο γιατί φωτογραφίζουμε το ξύλο, που τρώνε οι εργαζόμενοι", είπε.
"Η συνθήκη, που διαμορφώνεται, είναι συνθήκη εμφυλίου πολέμου", δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δημ. Τρίμης, κάνοντας λόγο για πολιτική ντολή να εκκενωθεί το Σύνταγμα.
Με τα επεισόδια που έγιναν στη Γένοβα το 2001 παρομοίασε όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερόπουλος.
Ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ, Τάσος Πετρόπουλος κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους πέναντι σε ένα τέτοιου είδους ζήτημα.
Καταγγελίες έχουν γίνει, επίσης, στη Διεθνή Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συνέχεια »