Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Πωλητήριο στην ΓΑΔΑ και την ΕΥΠ


Τι άλλο θα μάθουμε ότι περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή; Μετά τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα που μάθαμε χθες αλλά και το... «τσιγαρόσημο» που θεσπίζεται για εισπρακτικούς λόγους, μαθαίνουμε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει και την πώληση δημοσίων κτηρίων όπου λειτουργούν σήμερα ακόμα και οι πλέον κρίσιμες υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται, το μεσοπρόθεσμο προβλέπει την πώληση εννέα κτηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και αυτά που στεγάζουν το αρχηγείο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Διεύθυνση Διαβατηρίων αλλά και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Επίσης, στο σφυρί βγαίνουν τα κτήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης, Ροδόπης, Ξάνθης και Σερρών!!!

Σύμφωνα με τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, η πώληση των ακινήτων σε ιδιώτες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέταρτο τρίμηνο του 2011, δηλαδή το αργότερο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. Ωστόσο, σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος διατυπώνουν με δηλώσεις τους στην «Καθημερινή» πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην αιτιολογική έκθεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «το Δημόσιο προτίθεται να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά διαθέτοντας χρεόγραφα έναντι των ακινήτων σε ιδιώτες με τη μέθοδο της πώλησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων (Sale & leaseback)».

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αστυνομικά κτήρια που βγαίνουν στο σφυρί. Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων περιλαμβάνονται συνολικά 39 κυβερνητικά κτίρια και κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες όπως: τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι Γενικές Γραμματείες Τύπου και Πληροφοριακών Συστημάτων και οι ΔΟΥ Αθηνών, Κορίνθου, Χαλκίδας, Χανίων και πολλά άλλα...

STAR

Συνέχεια »