Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Φέκτερ:"Οι Έλληνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς..."

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ διευκρίνισε πως στην Ελλάδα δεν χαρίστηκαν χρήματα, αλλά δανείστηκαν. Τη διευκρίνιση, πως στην Ελλάδα έχουν δανειστεί και δεν έχουν χαριστεί χρήματα, την οποία ήδη έχει κάνει απέναντι στους αντίθετους ισχυρισμούς και τη δριμεία κριτική των ακροδεξιών κομμάτων της αυστριακής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ».
Η κ. Φέκτερ συμπληρώνει πως οι δόσεις των δανείων εκταμιεύονται μόνον εφόσον είναι εξασφαλισμένη η επιστροφή των χρημάτων, ενώ, σε σχέση με εναλλακτικές λύσεις για αντιμετώπιση της κρίσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει ότι η ευνοϊκότερη αυτή τη στιγμή, ακόμη και αν διαρκέσει περισσότερο χρόνο, είναι να δοθεί στους Έλληνες περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων.
«Δώσαμε στην Ελλάδα ένα δάνειο και για την αποπληρωμή του δίνουμε στους Έλληνες λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί κατανοούμε ότι χρειάζονται χρόνο για να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις τους, ώστε να μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως η Ελλάδα έλαβε βοήθεια, πρέπει όμως να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να εξετάσει πώς μπορεί να ανακάμψει, πρέπει να αλλάξει τις δομές της και να σημειώσει ανάπτυξη. Στη συνέχεια ασκεί κριτική στο ότι, όπως παρατηρεί, οι Έλληνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υποδείξεις που τους έχουν γίνει για μεταρρυθμίσεις και ότι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών.
Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει πως ένα χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα, ενώ ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί και στο θέμα της είσπραξης φόρων, καθώς, όπως λέγει, αν και έχουν ψηφιστεί οι νόμοι, οι φόροι δεν εισπράττονται, γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική διοίκηση.
Η ίδια υπενθυμίζει στη συνέντευξη, ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αυστρίας, σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και είσπραξης φόρων και ότι Έλληνες αξιωματούχοι απευθύνθηκαν στο αυστριακό υπουργείο Οικονομικών και την Αυστριακή Εταιρεία Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας, για παροχή τεχνογνωσίας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνέχεια »