Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Τα κρυμμένα χαρτιά του Μεσοπρόθεσμου

Aπολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω της χρήσης του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, την αύξηση των εισιτηρίων στα MMM, αλλά και το κλείσιμο δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, προβλέπει μεταξύ των άλλων η έκθεση της Kομισιόν με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου για την Eλλάδα.

Eπίσης προβλέπεται στην έκθεση της E.E. και η αύξηση των εισιτηρίων, όπως και με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, τη μείωση των επιδομάτων σε ποσοστό 50%. επίσης υπάρχει πρόβλεψη για συρρίκνωση της EPT και τη συγχώνευση ή κλείσιμο δεκάδων οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου.
Παράλληλα αυστηρές συστάσεις για την ανάγκη ταχείας εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα. Η έκθεση αυτή, 173 σελίδων, αποτέλεσε τη βάση για να δοθεί το πράσινο φως στην εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας. Παράλληλα, η Κομισιόν σημειώνει ότι λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και το χαρακτήρα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η πολιτική και κοινωνική συναίνεση παραμένουν προαπαιτούμενο για την επιτυχία του προγράμματος και υπογραμμίζεται ότι οι αδυναμίες σε θεσμικό επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενισχυμένη τεχνική βοήθεια.Η Κομισιόν προειδοποιεί μάλιστα ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων, οι οποίοι εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα, θα θέσουν εν αμφιβόλω την επιτυχία του προγράμματος.
Ανοχή μηδέν
Εξάλλου, στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα για «ανοχή μηδέν», σε ό,τι αφορά την ανάγκη να «τρέξουν» τα μέτρα, η Επιτροπή καθιστά σαφές ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην επεξεργασία του Μεσοπρόθεσμου αντανακλούν τις αυξανόμενες δυσκολίες της κυβέρνησης να διατυπώσει και να ενισχύσει συλλογικά τις απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, σημαντικό «μαξιλάρι» για τις ελληνικές αρχές είναι ότι στις επιπτώσεις των μέτρων με υψηλούς κινδύνους για την εφαρμογή τους, που είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, η Κομισιόν δεν έχει λάβει υπόψη για τα δύο πρώτα έτη του προγράμματος (2011-13) τη μείωση της φοροδιαφυγής και την κατάχρηση των κοινωνικών επιδομάτων.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ακόμη ότι έχουν συμφωνηθεί σημαντικά βήματα για την ενίσχυση και επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τα πλουσιότερα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων, που περιέχουν εγγραμμένες και μη εγγραμμένες επιχειρήσεις, παραχωρήσεις και βιώσιμη εμπορικά ακίνητη περιουσία (κτίρια και γη).
Σύμφωνα με την Επιτροπή , η ιδιωτικοποιήσή τους θα συμβάλει στη μείωση του χρέους με μικρή επιβάρυνση σε σχέση με τα προσδοκώμενα έσοδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Συνέχεια »