Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Οι ιδιώτες θα δανείζουν ΜΟΝΟ την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να διαδραματίζει "τον κεντρικό της ρόλο" του δανειοδότη, ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιλεκτική χρεοκοπία.
 
Η κήρυξη της Ελλάδας σε επιλεκτική στάση πληρωμών είναι "υπόθεση των οίκων αξιολόγησης. Ας κάνουν ό,τι θέλουν", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.


"Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης λάβουν αυτήν την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη και το Ευρωπαϊκό Ταμείο (Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ... είναι περισσότερο ευέλικτο και μπορεί να επέμβει προληπτικά για να εμποδίσει κάθε επίθεση των επενδυτών ή των κερδοσκόπων" εναντίον ενός ευάλωτου κράτους της ευρωζώνης, τόνισε ο Φρανσουά Μπαρουέν.

Ο γάλλος υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα κληθούν να διασώσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας.

"Δεν τίθεται θέμα ούτε για μία στιγμή οι ιδιώτες να κληθούν σε εθελοντική βάση υπέρ της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας" που έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα οικονομικής στήριξης, επέμεινε.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν χαρακτήρισε "εξαιρετική", "εις βάθος" και "ισχυρή" τη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και την μετάδοση της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και πρόσθεσε: "Βρεθήκαμε στην άκρη του γκρεμού".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Συνέχεια »