Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Ο Λοβέρδος θα σκοτώσει κόσμο

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν τον υπουργό Υγείας ότι έχει προχωρήσει σε «συνειδητή και εκτεταμένη παραποίηση των πραγματικών στοιχείων, που αφορούν τη λειτουργία του ΕΣΥ, με σκοπό να δικαιολογηθεί η προσπάθεια συρρίκνωσής του».
 Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημ. Βαρνάβας Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημ. Βαρνάβας υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Π. Γκούμας, είχε αποκαλύψει σε γιατρούς ότι τα στοιχεία, που είχε δώσει για τα νοσοκομεία ευθύνης του ήταν διαφορετικά από εκείνα που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας.
Δήλωσε ότι η εξοικονόμηση 75 εκατ. ευρώ που προβλέπει το υπουργείο για τον πρώτο χρόνο μετά τις συγχωνεύσεις αντιστοιχούν μόνο στο 0,2% των δημοσίων δαπανών υγείας.
"Δεν έχουν συναίσθηση του τι κάνουν", δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας των νοσοκομιακών γιατρών και υποστήριξε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία, εξαιτίας μείωσης των κλινών στις μονάδες ενταντικής θεραπείας.
Έκανε αναφορά σε περιστατικό στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου σύμφωνα με τον ίδιο τα μανταλάκια ομφάλιου λώρου, που χρησιμοποιήθηκαν σε νεογνά, ήταν τα φθηνότερα και ελαττωματικά, με αποτέλεσμα τα μωρά να παρουσιάζουν ακατάσχετες αιμορραγίες. "Καλή η οικονομία, αλλά τα υλικά στα νοσοκομεία πρέπει να επιλέγονται με τη συμφερότερη και όχι με βάση τη χαμηλότερη τιμή", δήλωσε ο Δημ. Βαρνάβας.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης είχε αποστείλει αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου είχε απειλήσει τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης  για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η ΟΕΝΓΕ θα προχωρήσει σε στάση εργασίας την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, από τις 11 το πρωι έως τις 3 μετά το μεσημέρι. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συνέχεια »