Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Οι Τράπεζες και τα μάτια τους

Την εκτίμηση ότι δεν θα κινδυνέψει με κατάρρευση το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης χαρακτηρίσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως χρεοκοπία, διατυπώνουν κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες.

Οπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αν η συγκεκριμένη αξιολόγηση αρθεί σύντομα, δε θα υπάρξει όξυνση του χρηματοδοτικού προβλήματος των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με ανώτατο τραπεζικό στέλεχος, αν σε αντίθετη περίπτωση διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα θα στηριχθούν από ένα νέο μηχανισμό στο πλαίσιο του Ευρωσυστήματος, που όπως είπε βρίσκεται στα «σκαριά», καθώς οι σχετικές συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με την ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Standard & Poor's προειδοποίησε ότι το γαλλικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους θα θεωρηθεί ως επιλεκτική χρεοκοπία.

Βέβαια η ίδια άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μία γρήγορη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς θα υπάρξει νέα αξιολόγησή της μόλις το γαλλικό σχέδιο εφαρμοστεί. 
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Συνέχεια »