Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Τυχαία η έκρηξη στην Κύπρο;

«Καμπανάκι» στον πρόεδρο Χριστόφια, αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων για αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική «χτύπησε» ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Αθ. Ορφανίδης.

Ο κ. Ορφανίδης παρομοίασε την οικονομική κατάσταση της χώρας με αυτήν που επικρατούσε μετά την τουρκική εισβολή.

«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974. Συνεπώς, για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως, μεταξύ άλλων, η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίησή τους», αναφέρει.

Είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κάνει επίσημα αναφορά στην πιθανότητα ένταξης της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης και για τον λόγο αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία.
STAR GR

Συνέχεια »