Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Οι Αγανακτισμένοι είναι τρομοκράτες

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής προκειμένου να αποφασιστούν πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση της ευνομίας και την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου απήθυνε προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες και στηλιτεύοντας τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών σημείωσε: "Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία."

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "παροτρυνόμενες και υποκινούμενες" τις επιθέσεις εις βάρος του Κοινοβουλίου και των βουλευτών και τις χρέωσε σε "ακραίες ομάδες" και πρόσωπα που αναζητούν προσωπικό πολιτικό ρόλο.

"Τον τελευταίο καιρό, βιώνουμε φαινόμενα βίας ή απειλής βίας σε βάρος του πολιτικού συστήματος και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού. Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση. Οι βιαιοπραγίες, οι επιθέσεις, οι λοιδορίες κατά Βουλευτών, πολιτικών κομμάτων ή ακόμα και πολιτών, παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες, από πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό πολιτικό ρόλο, αλλά και από ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης", ήταν η σχετική αναφορά του κ. Παπανδρέου. 
"Οφείλουν να κατανοήσουν όλοι ότι οι επιθέσεις σε βάρος βουλευτών και Κοινοβουλίου, ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία. Δημιουργούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανασφάλεια", συμμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου για να υπενθυμίσει αμέσως μετά ότι "κάθε φορά που καλλιεργήθηκε στον τόπο ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή".
"Οσοι αναζητούν σωτήρες και έξωθεν παρεμβάσεις υπονομεύουν την πορεία του ελληνικού λαού με τραγικά για τη χώρα αποτελέσματα. Αποτελεί καθήκον όλων μας να προστατέψουμε τη δημοκρατική ομαλότητα. Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι την ανεμπόδιστη λειτουργία της Δημοκρατίας και την ελευθερία της κοινωνίας μας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου κοινοποίησε, τέλος, την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν και από κοινού να αποφασιστούν "πολιτικές και μέτρα για την προστασία των θεσμών, τη διασφάλιση της ευνομίας, την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, τη λειτουργία της Αστυνομίας, με την εγγύηση της ασφάλειας και των δικαιωμάτων των πολιτών, τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, την ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών".

 ΕΘΝΟΣ

Συνέχεια »