Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Καίνε όλη την Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και σήμερα ολόκληρη η χώρα! 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Στύρφακα, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, στις 4.30 το απόγευμα.

Η φωτιά, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δημιούργησε ένα μέτωπο, το οποίο ξεπερνούσε τα 300 μέτρα και έχοντας κάψει χαμηλή δασική βλάστηση, κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Στύρφακα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με την βοήθεια των δύο πυροσβεστικών PZT από το αεροδρόμιο της Λαμίας, κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο προς το χωριό, ενώ η φωτιά συνεχίζει και κινείται δυτικά προς το βουνό.

Επειδή η φωτιά βρίσκεται στο σημείο όπου διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η συγκοινωνία των τρένων έχει διακοπεί προς το παρόν για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ περιμένουν το πράσινο φως από τους πυροσβέστες για να επιτρέψουν την κυκλοφορία των τρένων που έχουν καθηλωθεί σε διάφορα σημεία του δικτύου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στο κυρίως μέτωπο της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι και στο Ακρωτήρι Χανίων, σε θαμνώδη έκταση στα Καθιανά. Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει περίπου 3 στρέμματα ενώ από στις φλόγες έχουν παραδοθεί και αρκετές κυψέλες.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Στο σημείο Επιχειρούν 10 πυρ/στες με 4 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα & 1 Ε/Π.

Φωτιά έχει εκδηλωθεί και σε αγροτοδασική έκταση και στην περιοχή Κοντοβούνι της Κοζάνης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Κοντοβουνίου - Βαθυλάκκου του νομού Κοζάνης. Η φωτιά καίει υπολείμματα καλλιεργειών και ξερά χόρτα.

Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 22μελές πεζοπόρο τμήμα, 2 βυτιοφόρα ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Γιώργος Βαλοδήμος.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε 8 λεπτά μετά την πρώτη (2.08΄ μ.μ.), στην Άρδασσα Πτολεμαϊδας, του δήμου Εορδαίας. Η φωτιά έχει -μέχρι στιγμής- κάψει 15 στρέμματα με ξερά χόρτα και καλάμια. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πάντως η πυρκαγια στο Καστανοχώρι Σερρών.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνέχεια »