Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκτατορίας

Για συστημική κρίση του ευρώ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες λύσεις της τελευταίας στιγμής, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Σιμόν Πέρες.

«Η επιβίωση της ευρωζώνης θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση των ηγετών της να καταλήξουν, άμεσα, σε μία συνολική στρατηγική, που θα αντιμετωπίσει τις εγγενείς αντιφάσεις της νομισματικής ένωσης» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας. 

Όσον αφορά στη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ, ο κ. Παπούλιας μίλησε για θετική δυναμική των σχέσεων και ραγδαία  βελτίωσή τους, η οποία «μας δίνει την ευκαιρία να προβούμε σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, αλλά και να διερευνήσουμε νέες προοπτικές, σε όλους τους τομείς, για την προώθηση της διμερούς μας συνεργασίας».

Η στενή πολιτική σχέση αντικατοπτρίζεται και από την κοινή απόφαση θεσμοθέτησης του Διακυβερνητικού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας, του οποίου η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να λάβει χώρα εντός των προσεχών μηνών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημαντική συμβολή στη ραγδαία βελτίωση των οικονομικών μας σχέσεων, είναι και το Επιχειρηματικό Συνέδριο που θα λάβει χώρα αύριο (Τρίτη) στο Τελ Αβίβ, με θέμα την προσέλκυση επενδύσεων στον ελληνικό τουριστικό τομέα και την προώθηση των διμερών εμπορικών ανταλλαγών, όπως ανέφερε ο κ. Παπούλιας.  

Τέλος, σε μια προσπάθεια να «απαντήσει», ουσιαστικά, στις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα αλλάζει τον τρόπο προσέγγισής της προς τον αραβικό κόσμο, εξαιτίας των σχέσεών της με το Ισραήλ, ο κ. Παπούλιας φρόντισε να δηλώσει, ενώπιον του Ισραηλινού προέδρου: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την εξεύρεση μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης στο Παλαιστινιακό. Μιας λύσης, που θα βασίζεται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ».

«Θέλω να τονίσω, ότι για την Ελλάδα, η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης» κατέληξε.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνέχεια »