Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Τα λένε και δεν ντρέπονται

Μειώσεις στις αποδοχές τους θα δουν σύντομα οι βουλευτές, γεγονός που ήδη έχει δημιουργήσει αναστάτωση και γκρίνιες στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής σκέφτεται να εισηγηθεί μέσα στην εβδομάδα γενναία περικοπή της αμοιβής των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, η οποία φτάνει σήμερα τα 245 ευρώ ανά συνεδρίαση, και δεν αποκλείεται να φτάσει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Ήδη πάντως οι περικοπές έχουν γίνει αισθητές στο Κοινοβούλιο καθώς υπολογίζεται ότι μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για περικοπές στη βουλευτική αποζημίωση και για επιβολή έκτακτης εισφοράς 5% στους βουλευτές, οι αποδοχές των βουλευτών είναι μειωμένες κατά 30-35%. Μεσοσταθμικά, υπολογίζεται ότι οι ετήσιες απολαβές ενός βουλευτή φτάνουν, σύμφωνα με πήγες του προεδρείου της Βουλής, περίπου στις 80.000 ευρώ ετησίως μετά και τις τελευταίες μειώσεις.

Οι πιο επιφυλακτικοί πάντως σημειώνουν ότι τις περικοπές αυτές μπορούν να «ισοφαρίσουν» οι συχνότερες συνεδριάσεις των επιτροπών.

Οι βουλευτές όμως θα πρέπει να ξεχάσουν και τα πολυτελή Lexus, BMW και Mercedes μεγάλου κυβισμού με τα οποία είχαν συνηθίσει να κυκλοφορούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πετσάλνικος έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής να προετοιμάσουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με άλλα οχήματα χαμηλού κυβισμού. Μέσα στο καλοκαίρι λήγει εξάλλου η σύμβαση μίσθωσης των βουλευτικών αυτοκινήτων και, όπως φαίνεται, δεν θα ανανεωθεί αφού η Βουλή θα υπογράψει νέες συμβάσεις για μίσθωση οχημάτων από 1.400 έως 1.600 κυβικά.

Λίγο πιο «τυχεροί» ίσως σταθούν οι βουλευτές των απομακρυσμένων περιοχών για τους οποίους ίσως γίνει μία εξαίρεση λόγω των μεγάλων αποστάσεων που είναι υποχρεωμένοι να διανύουν.
 
REAL NEWS

Συνέχεια »