Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Αδειάζει την Πλατεία

Να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλ. Συντάγματος θα προσπαθήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και γι αυτό σήμερα το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για το θέμα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, παρόντος και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι «Αγανακτισμένων» - σκηνιτών της πλατείας Συντάγματος.

Σήμερα ο δήμαρχος συναντήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με τον περιφερειάρχη Αττικής για να κάνουν μαζί περιοδεία σε κεντρικά σημεία και να υπογραμμίσουν από κοινού την ανάγκη για αποκατάσταση της καλής εικόνας του κέντρου της πόλης.

Οι επικεφαλής των δύο βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιδιωχθεί αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διατύπωσαν τις διαπιστώσεις τους ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί βελτίωση στη ζωή της πλατείας Θεάτρου και εστίασαν στην εικόνα της πλατείας Συντάγματος, «την κεντρικής πλατείας» της Αθήνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η οποία δεν είναι και η καλύτερη με τους σκηνίτες «Αγανακτισμένους».

Επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συζήτηση με τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Καμίνης, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της άσχημης εικόνας της πλατείας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει συνδρομή για την αποκατάσταση της καλής εικόνας της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του, υπογράμμισε την ανάγκη για κατεδάφιση όλων των παλιών κτισμάτων του κέντρου και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, την αισθητική αναβάθμιση των διατηρητέων, με τη βοήθεια και του ΥΠΕΚΑ, αλλά κυρίως την ανάγκη για αποκατάσταση εγκαταλειμένων κτιρίων του δημοσίου, προκειμένου αυτά να φιλοξενήσουν εκ νέου υπηρεσίες και να «επαναφέρουν τη ζωή στην πόλη». 

ΑΜΕ- ΑΠΕ

Συνέχεια »