Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Κλείνει το ΓΑΙΑ, στο δρόμο 400 εργαζόμενοι

Στην απόφαση του υπουργού Υγείας να κλείσει η γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ μέσα σε 30 ημέρες αντιδρούν οι εργαζόμενοι, που με επιστολή τους κάνουν λόγο για οικονομικό θάνατο και καταγγέλλουν ότι πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται συμφέροντα.

Στο δρόμο θα βρεθούν οι 400 εργαζόμενοι της γυναικολογικής κλινικής «Γαία» που σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγούνται σε οικονομικό θάνατο. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ,που έχει λύσει όλα τα αλλά προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, πήρε άρον άρον την απόφαση να κλείσει η κλινική. Οι εργαζόμενοι  με επιστολή τους είναι σαφείς: η κλινική τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργιά της και οι ισχυρισμοί ότι δεν πληρώνονται ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ομερτά των ανταγωνιστών που θέλουν να κλείσει  το «Γαία».

«Οφείλουμε ωστόσο να καταγγείλουμε εκείνους που θέλουν να “σκοτώσουν” το αφεντικό για να γίνουν οι ίδιοι αφεντικά στη θέση τους, πατώντας πάνω στα πτώματά τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, καθώς τα πλοκάμια της διαπλοκής δείχνουν να έφτασαν στο χώρο της υγείας προκαλώντας την αγανάκτηση των 400 εργαζομένων που  σε ένα μήνα θα είναι άνεργοι: «Δεν είμαστε απλά αγανακτισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι να κατέβουμε στους δρόμους, όχι με τραγούδια επανάστασης αλλά με μάτια θολωμένα από το μίσος του πόνου για τη βαθιά περιφρόνηση των εργαζομένων από αυτούς που κρατάνε στα χέρια  τον πλούτο και την εξουσία».

Το λουκέτο στην γυναικολογική κλινική «Γαία» εξυπηρετώ συγκεκριμένα συμφέροντα. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα πόσο γρήγορα ο υπουργός Υγείας έβαλε την υπογραφή του για το κλείσιμο του μαιευτηρίου, παρά τις διαμαρτυρίες και τις επιστολές των εργαζομένων. «Ο υπουργός Υγείας ξέχασε το φως στην καρδιά και τα δάκρυα που είχε στα μάτια για τον εργάτη και τον φτωχό στα χρόνια της νιότης του», γράφουν χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι στο «Γαία» είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μη χάσουν τις δουλειές τους και να τα βάλουν ακόμη και με τα καρτέλ που θέλουν την κλινική να βάλει λουκέτο… 

STAR

Συνέχεια »