Από την 29η Ιουνίου 2011 η Ελλάδα ζει μια πρωτότυπη Κατοχή. Σ΄αυτό το blog είναι συγκεντρωμένες οι ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης ενάντια στον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό. Καθώς και πράξεις αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα των "εκλεγμένων δημοκρατών".

Τα ντοκουμέντα της ντροπής και πράξεις αντίστασης

Λαίλαπα έρχεται στα βαρέα ανθυγιεινά

Πάνω από 150.000 εργαζόμενοι αναμένεται να βγουν από τις νέες λίστες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων την οποία καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα παραδόθηκε στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη το πόρισμα της ειδικής επιτροπής το οποίο περιγράφει τα κριτήρια που θα ισχύουν για την επιλογή, ενώ τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση εντός 10 ημερών .

Οι νέες λίστες πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα από την Βουλή και να ισχύσουν από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου ή το αργότερα τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα στο ΙΚΑ είναι ασφαλισμένοι στην κατηγορία των βαρέων 538.000 μισθωτοί.

Από αυτούς εκτιμάται ότι θα αποχαρακτηριστούν επαγγέλματα που απασχολούν σήμερα περίπου 150.000 μισθωτούς ενώ θα ενταχθούν για πρώτη φορά άλλοι 50.000 εργαζόμενοι.

Ο συνολικός αριθμός τους δεν θα ξεπερνά τους 450.000 δηλ. το 10% του συνόλου των εργαζομένων όπως προβλέπει και το μνημόνιο.

Όσοι βγουν από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών θα χρειαστεί να δουλέψουν από 5 έως 8 επιπλέον χρόνια. Θα διατηρήσουν το δικαίωμα παραμονής στη κατηγορία αυτή, μόνο όσοι εργαζόμενοι μέχρι  31-12-2015 θα έχουν συμπληρώσει συνολικά 4.500 ένσημα από τα οποία τα 3.600 δηλ 12 χρόνια στα βαρέα.

Επίσης όσοι αποχωρίσουν θα χάσουν και το αντίστοιχο επίδομα που κυμαίνεται από 50 έως 300 ευρώ το μήνα ανάλογα με την ειδικότητα.

Τα επαγγέλματα που ενδέχεται να βγουν από την λίστα είναι οι υπάλληλοι γραφείων βιομηχανικών κλάδων -όπως το μέταλλο - οι πλανόδιοι πωλητές – οι οικιακοί βοηθοί, οι εργαζόμενοι στο χώρο του μόντελινγκ, οι εκφωνητές ραδιοφώνου, οι κομμωτές καθώς και οι ειδικότητες στο χώρο του τουρισμού και επισιτισμού.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συνέχεια »